Sök

En kamp mellan bästa produktfotograferingsverktyg: DSLR eller SMARTPHONE

Det finns otaliga fördelar med beundransvärd produktfotografering. Det hjälper till att bygga kunder, deras frekventa besök, chanser till en ökning av verksamheten och kundernas förtroende. Också med de förändrade trenderna inom produktfotografering upplever e-handel regelbundna konverteringar. Nu är den betydande delen att belysa om det är för nödvändigt att ha en DSLR-kamera för produktfotografering eller om det finns någon ersättning.

Idag, eftersom vi alla har smartphones och utmärkta kameror är installerade i dem, är det möjligt att få en perfekt bild av produktbilder med en smartphone. Tja, kvaliteten på bilder som nyligen lanserade versioner av smartphones producerar kommer att hålla dig i brand. Skillnaden mellan smarttelefon och DSLR-kvalitet för att generera bilder minskar avsevärt.

Den här artikeln är baserad på gränsdragningen mellan DSLR och smartphones för produktfotografering. Det går inte att förneka det faktum att DSLR-kameror är mycket överlägsna alla mobilmodeller med en otrolig kamera installerad inuti. Kamerorna har många sådana funktioner som kan ta perfekta bilder. Det finns avtagbara linser som du kan använda enligt kraven på din session. DSLR-kameror är ganska mångsidiga. För mindre föremål kan du använda makroobjektiv.

Linserna som ryms med DSLR-kameror har också större linser som hjälper till att ta skarpare bilder. De är mest användbara vid fotografering i svagt ljus. Sådana funktioner finns inte i någon av smartphones.

Nu handlade det bara om DSLR-förmåner. Samtidigt finns det vissa fallgropar också som går hand i hand. DSLR-kameror är enorma i storlek. Det är som ett stort skrymmande föremål som du måste bära med dig överallt. Smartphones å andra sidan är ganska snygga och praktiska. De låter dig också dela bilder direkt. Du kan inte hitta sådana funktioner i en kamera. Det finns en annan irriterande aspekt för att ta bilder i en kamera är att du först måste överföra alla bilder till din dator och sedan använda dem där det behövs. Även bilderna kommer att kräva redigering som inte är möjlig direkt inuti kameran, till skillnad från smartphones.

DSLR är en dyr ägodel och dess efterköp kommer också att försätta dig i tunga finansiella kriser. För att integrera med kameran kommer du senare att behöva flera typer av objektiv och lita på mig, dessa linser är inte mindre. De kommer också att förbruka mycket pengar när du köper en. Jag skulle rekommendera dig att inte lägga så stora summor på objektiv och DSLR om du inte är fotograf till yrket. Om ditt syfte bara är att ta fantastiska produktbilder kan du alltid uppgradera din smartphone och köpa en med bättre kamera, lite grundläggande belysningsutrustning och ett stativ.

Jag antar att det är motiverat nog att stödja en smartphone med tanke på de många användningsområdena och problemlösningsförmågan.

Vi ska nu ta en titt på några av de smartphones som är mångsidiga och noggranna nog för fantastisk produktfotografering, låt oss börja med det tunga:

iPhone

iPhone, Apple Inc-produkten; Det är det första valet för varje individ, med tanke på dess unika egenskaper och varumärkesvärde. På senare tid har vi sett en storslagen lansering av iPhone 6 och 6 Plus. Den är utformad med en fantastisk kamera på 8 megapixlar. Du måste tänka att i det nuvarande tekniska området där varumärken lanserar kameror på upp till 41 MP, varför tar jag upp 8 MP-kameror som fantastiska. Nåväl, du kommer att få svaret mycket snart. iPhone verkar sakna funktionen här men det finns andra fantastiska funktioner inbyggda i telefonen som du inte kommer att känna obekvämt.

iPhone 6 - Produktfotografering

Nylanserade versioner av iPhone har snabbare och fantastisk autofokus. Du kan njuta av funktionen för exponeringskontroll som låter dig ta perfekta bilder i alla typer av ljustillgänglighet. Då har du fått optisk bildstabilisering som låter linsen röra sig när du rör på telefonen eller skakar den. Även i svagt ljus kan du ta krispigare bilder. För närvarande kan du använda IOS 8 i alla versioner av iPhone där du kan hitta många nya fotoappar. Dessa appar låter dig redigera foton direkt. Du kan justera bilderna efter likbarhet och även filtrera dem om det behövs.

Även om fotolagring inte kräver mycket av din mobils utrymme ännu, har Apple lanserat den senaste versionen av iPhone som har minneslagring på 128 GB. Det låter dig lagra så många bilder du vill. Tidigare brukade iPhone ha antingen 16 GB lagringskapacitet eller 64 GB. Men nu har alternativen tydligt ökat sitt spektrum. När vi nu kommer tillbaka till ämnet är iPhone helt lämplig för produktfotografering med tanke på dess rika funktioner. Du kan ta perfekta bilder i alla typer av ljustillgänglighet. Även för lagring har du enormt minne. Redigeringen är därför också ganska enkel; du behöver inte slå på din dator eller bärbara dator varje gång. Du kan helt enkelt redigera foton från din telefon och ladda upp dem direkt.

Nokia Lumia 1020

Tja, som jag berättade om 41 pixlar kamera, här är det lämpliga exemplet för att bevisa min poäng. Nokia Lumia är en fotograferingsplatta som finns i form av en smartphone. Du kan ibland känna dig irriterad på telefonen på grund av dess överhängande kamera på baksidan. Skärmen kompenserar dock för besväret. Det kan producera högupplösta och detaljerade bilder. Det finns olika kreativa lägen installerade i kameran som låter dig ta bilder som du vill att de ska vara.

Nokia Lumia 1020 - Fotofotografering med

Förutom att bilderna är i hög upplösning, är de delade sakerna alltid i lägre upplösning för enkel delning. Nokia Lumia 1020 har också överträffat bildkvaliteten på iPhone 6. Den har en tendens att producera professionella bilder, även i mindre ljus. Den har en lagringskapacitet på 32 GB. Är det inte ett kompetent alternativ som ger hals mot hals till en förstklassig DSLR-kamera? Den här modellen lämpar sig bäst för närbilder och du kan även installera fotoredigeringsappar från Android Market.

Samsung Galaxy S5

Jag minns fortfarande att när den här modellen från Samsung lanserades på marknaden, höll folk på att bli galna av att slå sina händer runt den nya telefonen. Hur som helst, den här modellen är tillverkad med en 16 megapixelkamera. På tal om kameraspecifikationerna har den en autofokus på 0.3 sekunder. För situationer med svagt ljus kan du hitta Samsungs Isocell bildsensor. På grund av denna funktion kommer du aldrig behöva klaga på dålig bildkvalitet i mörkare områden. Något intressant med denna smartphone är att den har ett selektivt fokussystem. Det låter dig ändra fokus på en bild. Med en perfekt autofokusfunktion kan du fånga de bästa bilderna av rörliga föremål. Lagringen av den här telefonen är 16GB och 32GB och den har en skärmstorlek på 5.1 tum. Med hjälp av en sådan telefon behöver du säkert ingen dyr DSLR-kamera för produktfotografering.

Fotografering med Samsung Galaxy S5

Nexus 6

Detta är en fantastisk smartphone. Den är utformad med en 13 megapixelkamera och en 6-tumsskärm. Wow, den är stor och frestar mig varje gång jag tänker på den. För att komma tillbaka till saken är kamerafunktionerna mycket mångsidiga. Kamerans optiska bildstabilisering gör att den kan ta anmärkningsvärda bilder i dagsljus och situationer med svagt ljus. Du kan installera en fotoredigeringsapp och få en lösning för alla produktfotograferingsbehov. Du kan välja mellan två huvudversioner av Nexus 6 som varierar från lagringskapacitet på 32 GB och 64 GB.

Nexus 6 - Fotoshot

Så det här är några av alternativen som kan övervägas i smartphones. Eftersom vi är oroade över det bästa av produktfotograferingen är det viktigt att köpa kameran som ger dig fantastiska bilder. Du kan sedan använda dem på dina e-handelsportaler.

 

 

relaterade inlägg