Sök

8 effektiva verktyg för att optimera dina produktbilder

De visuellt tilltalande sakerna fascinerar alltid tittarna att ta en närmare titt på produkten. Kanske är det det enda skälet för de konventionella butikerna att göra entrevlig fönstervisning och butiksvisning av sina produkter. De använder flera rekvisita för att få sina produkter att se lockande ut och redo att köpas. Du måste hålla med mig om att vi helt enkelt förbigår de butiker som inte ger oss ett snyggt och bedjande utseende.

Bildoptimering kallas för två främsta orsaker. Den SEO-baserade optimeringen låter dig installera de bästa bilderna i olika storlekar och de påverkar även laddningstiden för webbplatsen.

Med tanke på att det finns tusentals produktbilder som lagts till i en e-handelsportal måste du överväga måttet på uppladdningstid. Om dina bilder inte kommer att optimeras, kommer din webbplats att ta långa minuter att visa innehållet. Ärligt talat, ingen har idag tid att vänta på att få sitt arbete gjort. Det är därför alla möjliga åtgärder vidtas av webbplatsinnehavare för att göra behandlingen av deras webbplats snabbare.

Även om du är en nybörjare inom e-handel kommer det en gång att komma när din sida blir populär och börjar få enorma antal besökare. Om du råkar undvika optimering i det inledande skedet så kanske det är den tidpunkt då du kommer att förstå förlusten. Här är några av de snabba tipsen för produktbildsoptimering, ta en titt:

  • Bildkvaliteten får inte äventyras
  • Ingen eftergift på bildernas originalitet heller
  • Tunga bilder måste undvikas
  • Höjd och bredd på bilden måste anges i pixlar
  • Namngivning av bilder är mycket viktigt
  • Attributet för SRC som identifierar bildens URL
  • Använd nyckelord för att optimera bilden
  • Frågesträngar ska undvikas
  • Bilderna ska stängas med XHTML-referens
  • Tagga alltid bilden med någon länk

Webbplatsens prestanda är absolut nödvändigt och med tanke på det elementet måste du använda en standarduppsättning av strategier för bildoptimering. Detta kommer inte bara att få din webbplats att se mer attraktiv ut och fungera fantastiskt för att förbättra prestandan utan det kommer också att ge dig en bättre placering i Googles rankning. Det kommer också att komplettera din shoppingupplevelse online.

På väg till nästa avsnitt i vårt kapitel idag, skulle jag vilja diskutera några av verktygen som hjälper till med bildoptimering. Alla verktyg som du hittar nedan är lätt tillgängliga online. De har det enklaste arbetet och ger bästa resultat.

VERKTYGEN

Compressor.io

Compressor.io är ett kraftfullt onlineverktyg för att drastiskt minska storleken på dina bilder och foton samtidigt som du bibehåller en hög kvalitet med nästan ingen skillnad före och efter komprimering. Begränsningen med att använda detta verktyg är att det bara tillåter en bild åt gången som du kan komprimera.

Compressor.io - Bildoptimeringsverktyg

Smush.it:

Smush.it är det bästa bildoptimeringsverktyget online. Det är en Yahoo-produkt. Utan att försämra bildkvaliteten alls kan det här verktyget enkelt optimera hur många bilder du vill. Du kan optimera flera bilder samtidigt. Denna programvara har förmågan att bearbeta olika bildplattformar som JPG, PNG, GIF, etc. Alla dessa kan optimeras upp till 1 megabyte i storlek.

Smush.it - ​​Bildoptimeringsverktyg

Puny PNG:

Det är ett annat briljant programvarualternativ för att redigera bilder online. De plattformar som bilderna stöder är JPG, PNG, GIF, etc. I det här fallet kan du komprimera upp till 20 filer på en gång upp till storleken 500KB. Det betalda paketet med programvaran erbjuder högre komprimering och många andra trovärdiga funktioner. Du kan optimera upp till 5000 1 bilder på 3 MB i storlek varje månad. Om du vill byta till proffsplanen för Puny PNG måste du betala $XNUMX per månad.

Puny PNG - Bildoptimeringsverktyg

Triimage:

Triimage är ett perfekt plattformsoberoende verktyg som hjälper dig att optimera bilder. Det finns olika typer av plattformar som används för olika typer av filer. Du kan använda OptiPNG, Pngcrush, AdvanceCOMP, JPEGoptim, etc för olika filtyper. Filerna är komprimerade i högsta kvalitet med förlustfria nivåer. Det är ett gratis verktyg som är kompatibelt med Linux- och UNIX-system.

TrImage - Optimeringsverktyg för bild

ImageOptim:

Denna applikation är tillägnad MAC-användare som hjälper till att optimera PNG-, GIF- och JPG-filer. Verktyget är associerat med olika plattformar som PNGOUT, Pngcrush, JPEGOptim, Gifisicle etc. Det är också ett gratis verktyg och kan uppgraderas i proversion. Kompressionsparametrarna av högsta kvalitet används som tar bort oönskade kommentarer och färgprofiler från bilderna.

ImageOptim - Bildoptimering

Kraken.io:

Syftet med att bygga detta verktyg var att hjälpa dig med optimeringssyfte. Det är ett enkelt verktyg som används för att optimera bilder. Det finns flera metoder som används för att ändra storlek och beskärning. Det har fått egenskapen att producera förlustfria bilder med hjälp av lösa alternativ. Du kan också hitta ett WP-plugin för verktyget. Den grundläggande versionen av denna programvara är kostnadsfri och om du vill njuta av bättre funktioner kan du också köpa proversionen som är tillgänglig för ett pris av $9 per månad.

Kraken.io - Bildoptimerare

PNGOUTWin:

Denna programvara har kommit upp som en välsignelse för alla Windows-gränssnittsanvändare. Mycket tekniska och dess egna proprietära algoritmer används för komprimeringsändamål. Med hjälp av denna programvara kan du enkelt konvertera och komprimera bilderna från TIFF, GIF, BMP till PNG och andra av den typen. Tekniken kan också fungera vice versa. Du kan enkelt komprimera mer än en fil åt gången genom att helt enkelt dra dem och släppa dem i huvudfönstret. För personligt bruk kan du köpa verktyget för en månadsavgift på $14.95 och för företagspaket; den är tillgänglig för $29.95.

PNGOUTWin - Bildoptimerare

UPPLOPP:

Radical Image Optimizing Tool är tillgängligt för användning för kunderna gratis. Det är ett fönsterbaserat program och hjälper till att producera filer av högsta kvalitet med några få klick. Du kan jämföra bildfilen med den komprimerade filen och se skillnaden själv. Verktyget har batchstöd för olika typer av filer, färgreduktion, bildjusteringar och många andra identiska aspekter. Det är också bland de mest uppskattade verktygen för bildoptimering.

RIOT - Radical Image Optimization Tool

relaterade inlägg