Sök

5 fördelar med att använda Lightroom

Photoshop var en gång det enda stopp för alla fotoredigerare. Det har lockat krediterna längst men när Lightroom kom ut började trenderna förändras. De lojala användarna av Photoshop håller sig fortfarande till det. Men vi är säkra på att de inte är medvetna om fördelarna som Lightroom har att erbjuda. Så idag kommer vi att diskutera 5 stora fördelar med att använda Lightroom. Låt oss se-

Omedelbar tillgång till bilderna-

Att ordna och organisera hundratals bilder är ett tråkigt jobb. Före Lightroom har många fotoredigerare konsekvent klagat på denna nisch och velat ha en lösning. Lightroom kom ut som en lösning eftersom det hjälper dig att länka bilderna till en katalogfil som bara registrerar när ändringen görs men håller dem intakta när de lagras; som ett resultat av vilket mycket processorkraft och lagringsutrymme kan sparas. Oavsett hur många bilder som du har sparat i katalogen är det några sekunder för Lightroom att öppna dina bilder och lista dem tillsammans för omedelbar åtkomst.

 

Flera sätt att lägga till sökord-

Om du har lagt till nyckelord till dina bilder blir det bekvämt att hitta dem i framtiden. Men samtidigt kan det vara besvärligt att lägga till sökord, särskilt när du har så mycket i dina händer att avsluta. Tja, det här är en annan aspekt som får Lightroom att lysa. Det låter dig lägga till nyckelord medan du importerar bilderna. Dessa kan läggas till en grupp av utvalda bilder eller så kan du också göra handlingen med hjälp av målarverktyget. Ett annat intressant val är genom att tilldela kortkommandon till en uppsättning nyckelord.

Om bildredigering –

Till skillnad från andra redigeringsprogram erbjuder Lightroom bildredigering. Detta kan enkelt bearbetas med hjälp av en pil som visas på bilden. Det ser ut som en liten cirkel med två pilar på, en är ovanför cirkeln och den andra är under den. Det här verktyget finns under panelerna Tonkurva och HSL/Colors/B&W. Många lokala justeringar kan göras med hjälp av detta verktyg. Du kan också rikta in dig på specifika delar av fotot. Justeringarna görs därför mer intuitiva och effektiva.

Redigera utan att spara-

Du måste ha observerat att när du använder Photoshop måste du alltid spara bilden innan du redigerar den. I Lightroom behöver du inte göra något sådant. De sparas automatiskt i din katalogs databas och stör inte de enskilda fotografierna. Som att det inte var nog, Lightroom håller också reda på alla redigeringsändringar som har gjorts vid varje steg i ditt foto. I Photoshop är detta den största nackdelen att ingen historik sparas. Därför är Lightroom säkerligen kraftfull än PS i denna aspekt. Historiken visas i navigeringspanelen och kan ses när du vill.

Redigera videofiler-

Funktionen för videoredigering tillhandahålls också av Lightroom. Det finns inget förskott som händer här som Adobe Premiere men det kommer fortfarande att göra ett bra jobb med att ge resultat.

relaterade inlägg